et al.


et al. 1.0

(Latijn) et alii; en anderen
Altijd voorafgegaan door een eigennaam, in het bijzonder die van de schrijver van een wetenschappelijke publicatie en vaak ook gevolgd door een jaartal van die publicatie, dat al dan niet tussen haakjes staat.

Algemene voorbeelden


Als tweede verklaring voor beleidsuniformiteit - het ontbreken van maatwerk - noemen Denters et al. (1999) het structureel ontbreken van informatie.

http://www.scp.nl/boeken/cahiers/cah161/nl/samenvatting.htm,

Van Soest et al. (1972) bekeken ruim 200 schedels van wezels en troffen bij 56% van de schedels perforaties aan veroorzaakt door Skrjabingylus nasicola.

http://www.vzz.nl/,

Wat ten slotte de gevolgtrekking zelf betreft, hoeft volgens een studie van Malamuth et al. (1980) een hoge straf nog niet te betekenen dat het aangedane leed ernstiger werd ingeschat.

http://interaxis.sesuadra.org/Interaxis2/html6/steven_eggermont.html

Een bijstelling of appositie noemt men elke naamwoordelijke constituent die als aanvullende informatie achter een andere naamwoordelijke constituent geplaatst wordt (...). In geschreven taal wordt ze altijd tussen twee komma's geplaatst ((Haeseryn et al., 1997), p. 846).

http://cnts.uia.ac.be/~hoste/manual_dutch.ps

Door een statistische meta-analyse uit te voeren, hebben Leseman et al. (1998) getracht systematiek aan te brengen in het Amerikaanse onderzoek naar centrumgerichte voorzieningen.

http: //www.omv.nl/ATEST/fnieuwsbrief/FNIEUWS.html,

In de bundel Nederland aan de monitor (Engbersen et al. 1997) zijn vijf criteria genoemd om vast te stellen wanneer er sprake is van monitoring.

http://www.scp.nl/boeken/titels/2000-5/nl/acrobat/Emancipatie.pdf,

Hedelin et al. omschrijven het begrip overtraining als een overload stimulus, die resulteert in vermoeidheid, "overreaching" of het overtrainings-syndroom.

http://www.inspanningsfysiologie.org/core.html